El Consolat de Sildàvia® a Barcelona i a la vegada el nomenament d’Enric Reverté Llorca com a Cònsol Honorari, s’ha anat forjant després d’una  dilatada dedicació tintinaire al llarg de més de 25 anys de innombrables activitats, patrocinis i col·laboracions.

Consolat de Sildàvia® a Barcelonnie


Aquest Consolat i el nomenament d’Enric Reverté Llorca com a cònsol honorari s’ha anat forjant després d’una dilatada dedicació tintinaire al llarg de més de 25 anys.

Al llarg d’aquesta etapa podem destacar innombrables patrocinis, col·laboracions, activitats i experiències viscudes amb la participació d’una gran quantitat  d’amants de l’obra d’Hergé.

Dins d’aquesta pletòrica activitat podem destacar els següents esdeveniments:
 • Patrocini i preparació durant quatre anys consecutius del «Concurs de dibuix tintinaire inter-escolar» amb la participació anual de més de 5.000 alumnes de diferents centres educatius. Tots ells amb el suport i la col·laboració de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 
Lliurament de premis del Concurs de Dibuix al Caixaforum de Barcelona.
 • Dinar tintinaire anual de Cantonet. Dinar i visita a la Col·lecció de Cantonet al llarg de 12 anys consecutius amb la participació cada any de mig centenar de participants.
 • Col·laboració en el joc de taula “El savi tintinaire” amb 4.800 preguntes i respostes relacionades amb les aventures de Tintín i l’obra d’Hergé.
 • Subhasta de productes d’Hergé. Subhasta única de productes «tintinaires» efectuada el febrer de 2018. Més de 300 lots venuts aconseguint un ple espectacular a la sala.
 • Col·lecció de Tintín. Havent estat en el seu moment una de les millors col·leccions d’Espanya en productes derivats de l’obra d’Hergé, va tenir l’honor de participar en 5 exposicions, dues d’elles en exclusivitat (Banc Sabadell i Caixa Laietana de Mataró).
Llibres de David Baker (Xifort)
 • Patrocini i mecenatge de diversos llibres editats i escrits per David Baker (Xifort).
 • Socis de Tintincat  (actualment anomenada 1001, Associació Catalana de Tintinaires), així com també socis de Mil Rayos i Les Amis d’Hergé.
 • Propietaris de la gosseta fox-terrier Milú, la qual al gener de 2017 va ser nomenada a la Grand Place de Brussel·les com el gos oficial de Tintín  en presència de Fanny Remi, vídua d’Hergé.
 • Espai convidada des de fa més de 5 anys a participar en exclusivitat a la Trobada tintinòfila de Madrid a la Fundació Carlos de Amberes.
 • Participació en gran quantitat de festivitats i carnavals tintinaires com ara les Trobades de Chaveuil.
 • Celebració el darrer dijous de mes durant  9 anys ininterromputs de l’anomenat «dijous tintinaire», patrocinat per 1001 Associació Catalana de Tintinaires.
 • Vídeo-entrevista al nostre cònsol en el Telenoticies vespre TV3. Veure vídeo.
Ordre imperial de Sant Wladimir

Tot el que s’ha explicat anteriorment va donar peu a que l’emissari del Rei Muskar II, promocionés  l’ Enric Reverté Llorca com a «Cònsol Honorari de Sildàvia a Barcelonnie”. Aquest nomenament es va dur a terme el dia 13 d’abril de 2020 mitjançant el lliurament del diploma que certifica el seu nomenament i les insígnies de l’Ordre del Pelicà.

Juan Manuel Manzano, Cònsol Honorari de Sildàvia® a Extremadura