Sant Wladimir


Wladimir va ser una de les grans figures de la Rússia Medieval. Fill del Príncep  de Kíev Sviatoslav, va arribar a substituir-lo arribant al tron després d’eliminar al seu germà més gran, el qual també havia eliminat a altres germans.

Va ser mitjançant la cristianització de la seva mare el que el va portar a rebutjar el seu món pagà i ple de crueltats.

Icona de Sant Wladimir, Sant patró de Sildàvia

L’ esplendor de la litúrgia celebrada a Santa Sofia de Constantinoble el va portar a reformar la seva vida, convertint-se al cristianisme i va ser el 28 de juliol de l’any 988 que va rebre el Sagrat Sagrament del Baptisme al mateix temps que va rebre com a esposa a una princesa bizantina.

Portant a terme la seva nova creença cristiana va aconseguir reconvertir als països eslaus limítrofs així com als hongaresos ,els quals van rebre simultàniament el baptisme.

El seu mateix baptisme li fa transformar la cruel vida que portava fins al moment.

Decideix abolir la pena de mort i l’esclavitud per als seus súbdits. Es va dedicar a fusionar els tres clans tribals de les seves terres.

Wladimir es va convertir en el gran Rei que va aconseguir unificar i pacificar les seves terres al mateix temps que els va donar una religió i una espiritualitat.

Els arxius reials guardats al castell de Kropow i, en particular, l’arxiu III-X que conté Les Cròniques de Rei Muskar I, ens dóna indicacions precises.

La festivitat de Sant Wladimir se celebra cada 15 de juliol, data en que va morir..

El Príncep Mistlav va rebre el 1130 al Rei Muskar a Kíev. Aquest príncep li va fer descobrir la història del seu gloriós predecessor, Wladimir el Gran.

Tots dos van anar a retre honors davant de la seva tomba i el Rei Muskar va tenir la intuïció de confiar el seu regne a aquest gran Sant. Va demanar al Gran Príncep de Kíev que li confiessin a Sildàvia l’honor de custodiar una relíquia del  Sant.

Reliquiari de Sant Vladimir guardat en el Seminari Ortodox de Mont-real a Canadà.
És una còpia fidel del reliquiari guardat a la capella palatina del castell de Kropow.

Aquesta petició li va ser atorgada al Rei Muskar i al seu torn va fer construir a Klow la Catedral de Sant Wladimir. Aquesta relíquia es troba incrustada en un plat de coberts el qual està guardat a la Capella Palatina del Castell de Kropow. Aquesta sala està hermèticament tancada i segellada des de l’intent de cop d’estat que va portar a terme Müstler i la seva Guàrdia d’Acer.

Aquest dia se celebra una recepció institucional al Palau Reial de Klow, així com en els diferents consolats repartits per tot el món, brindant sota el crit de:

“Visca Sant  Wladimir”

En aquesta recepció es fa lliurament dels passaports de nacionalitat sildava a tots els convidats que van fer la seva petició al Consolat amb anterioritat.